söndag 22 juni 2014

Lilla koftan i det gröna

Jag älskar personliga julklappar och förrförra julen fick jag garn till en vacker sjal, flera nystan vit kid mohair av min systers familj. Men jag börjar känna mig själv och insåg att en sjal skulle bli mindre använd än en liten kofta. Som av en händelse hade jag fått en beskrivning medskickad när jag storhandlade på Garnverket, Kungsholmen, Stockholm. 

Hemma hade jag redan några smånystan i samma färg och så satte jag igång. Koftan går att sticka i enkelt eller dubbelt garn och min är stickad i dubbelt. Jag gjorde tabberas på allt och precis mot slutet fanns mer kofta att sticka och vilken tur då att man har en syjunta som kan bistå med de sista snuttarna! 


Ja, vad skulle man överhuvudtaget göra utan vänner? Förra söndagen blev jag spontant bjuden på elvakaffe i denna fantastiska trädgård med växthus och soffa. Den som vill se mer av helgrön miljö, lära sig mer om textilier från Dalarna eller prova härliga recept, kan med fördel titta in på bloggen Linneaskariskulla.


Nu hittade jag också beskrivningen på Garnverkets Lilla kofta som är publicerad i Ica-kuriren.

Riktigt enkel och snabb stickning. Sånt gillar ju jag!

2 kommentarer:

  1. Helt ljuvligt vacker! Jag ska genast skriva ut mönstret.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

    Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

    För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Med vänlig hälsning,

    Emilie
    Hittarecept.se

    SvaraRadera