lördag 2 juli 2011

En väska, två sidor


Den här väskan har legat färdig länge och väntat på att få sin röda dekoration. Igår svalde jag förtreten över att inte få till kedjestygn, greppade virknålen och fick till en hygglig slinga. Själva väskan är inspirerad av Nina Sagulin och stickad i dubbelstickning, en teknik som blir extra rolig när man randar. När man byter färg blir nämligen varannan maska på stickan svart och varannan grå. Garnet heter eskimo, och väskan är tovad i maskin.

4 kommentarer:

  1. Trodde att jag var smart, men icke. Hur blir det grått vid ena handtaget och svart vid det andra? Stickar man inte varannan maska på varvet, vänder och stickar varannan maska igen, med samma nystan? För om man byter garn har man ju vid nästa vändning ingen ny garnända att fortsätta på... Eller har man fyra nystan igång?? Hjälp min hjärncell! :-)

    SvaraRadera
  2. Nu blev det sådär igen, att min kommentar försvann. Jag skrev något i stil med att:

    Jodå, du är på helt rätt spår. Men när det är dags för handtag delar man på maskorna, sätter varannan maska på en sticka och varannan på en annan. Sedan stickar man varje sida för sig med vanlig slätstickning och valfri färg och syr ihop den korta bit på kanten som är öppen. Fiffigt, va?

    SvaraRadera
  3. Du är ju smartast! :-) Snyggt blir det också!

    SvaraRadera
  4. Önskar att jag var det. Allra smartast är nog Nina Sagulin, för det är hennes beskrivning jag har följt.

    SvaraRadera