måndag 24 augusti 2009

Ingressen

Jag har lagt till ingressen som Cecilia skrev både ute i kanten och längst ned på sidan. Vad tror ni? Några kommentarer och idéer?

10 kommentarer:

  1. Fungerar fint i kanten tycker jag. Vill du rätta till stavfelet i intressant, sista stycket?

    SvaraRadera
  2. Ja, ser väldigt bra ut i kanten. Eventuellt onödigt att ha den längst ner också?

    SvaraRadera
  3. Tanken var inte att ha dem på båda ställena, utan nu lade jag dem där som ett test så man kan jämföra.

    SvaraRadera
  4. Man skulle ev. kunna lägga den överst på sidan också, under rubriken. Men jag tycker det känns som den skulle ta över sidan då, när man ser hur lång den blir längst ned. Men å andra sidan skulle man kunna ha ett mindre typsnitt... Mycket att tänka på...
    Nu ska stavfelet vara rättat i alla fall.

    SvaraRadera
  5. Jag tycker kanten blir bäst. Annars måste man ju skrolla hela vägen längst ner innan man ser den ;). På kanten ser man den på en gång, men den tar inte över det viktiga (som den nog kan göra om den ligger överst?).

    SvaraRadera
  6. Tycker för övrigt att det ser jättefint ut!
    ...trots att ögonen går i kors efter uppstigning 04.20 i morse och tåg t o r Karlstad över dagen... (tyck liiiite synd om mig...)

    SvaraRadera
  7. När jag tittade på min minidator (mindre än ett A4-ark) hemma så såg texten vääldigt långt ut i kanten. Men på jobbdatorn med megaskärm ser det kalas ut med den i kanten! :-)
    (Så visst måste jag få skaffa en plattv med inkopplingsmöjlighet för dator? Då kan man ju nästan se verken i naturlig storlek också!)

    SvaraRadera
  8. En lösning på Cathrines problem skulle kunna vara att man bara har med rubriken och första stycket (fram till "...någonstans i Stockholm."). Och att resten dyker upp om man klickar på texten. Är det möjligt att göra så?

    SvaraRadera
  9. Nu har jag tagit bort texten längt ned. Det där med att länka - som du föreslår Jenny - vet jag faktiskt inte om man kan. Bloggen är ju inte uppbyggd som en vanligt hemsida. Man kan länka externt och till inlägg i bloggen - så lösningen vore i så fall att göra ett inlägg med hela ingressen och sedan länka till den.

    SvaraRadera
  10. Tycker inte att vi ska börja med några "konstiga" länkar.
    Ett annat sätt skulle kunna vara att bara ha med första stycket i marginalen och sen lägga till "läs mer längst ner" - och ha resten (med eller utan första stycket) just längst ner ;-).
    Vi kan ju dryfta frågan på söndag.

    SvaraRadera