onsdag 21 december 2011

Lucka 21: Halsdukar för hemlösa

När jag läste dagens tidning blev jag riktigt glad. Jag läste om två tjejer som har startat en halsdukskalender: de stickar en halsduk per dag under december månad och säljer alstren. Pengarna de får in går till hemlösa. Och de verkar få in ett par hundra per halsduk, så det ger ju resultat! Läs mer här: http://sossoshalsdukskalender.blogspot.com/

1 kommentar:

  1. På mitt jobb är det en man som samlar in julklappar till hemlösa, som han på julafton åker runt och delar ut på Stockholms härbärgen. Förra året blev det flera hundra. Fint inslagna ska de vara och med en personlig hälsning och så en lapp med lite praktisk info om innehållet, typ damkappa storlek 40. Det verkar vara en lika stor hög insamlad i år, ser jag när jag passerar hans kontor.
    När jag pratade med honom på vår jullunch, sa han att för honom är det verkligen det bästa sättet att fira julafton. Det görs mycket fint, även om hemlöshet som fenomen kan göra mig så upprörd. När jag berättade för min mamma i vår lördagsringning sa hon: Varför skriver tidningarna inte om sånt här? Och precis som Sarah skriver, man blir verkligen glad och varm av att läsa om människor som engagerar sig i andras situation!

    SvaraRadera