måndag 22 december 2014

Lucka 22: Spröd saffran

Den som var uppmärksam igår såg att det fanns något gott bakom kavringarna. Det var min mammas saffransskorpor och här kommer receptet. Jag vet inte riktigt varifrån receptet kommer, men ljuvligt goda är de. Och lättbakade.
 
100 g smör
2 pkt saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållad mandel eller nötter

Smält smöret och lägg i saffran. Låt svalna lite.
Hacka och rosta mandeln/nötterna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt det och övriga ingredienser i äggvispet.
 
Forma sex smala rullar och lägg på bakpappersklädd plåt.

Grädda i 200 grader, 10-15 min. Skär rullarna i sneda bitar och lägg tillbaka dessa på plåten. Sätt in i ugnen i 50 grader och låt torka ca 20 min eller tills de är torra.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar