tisdag 23 december 2014

Lucka 23 Julens färg är röd


Just nu är det högsäsong för granatäpplen. Sprängfulla av vitaminer och mineraler. Och så vackra! Den där färgen, alltså. Men innan jag lärde mig att öppna den, tyckte jag det var ett omöjlig pill att få i sig de där sprättande kärnorna. Med en fruktguru i familjen har den delen blivit lättare.

Hans tips är att skära av toppen av granatäpplet utan att komma ner till kärnorna. Sedan bryter man med tummarna isär klyftorna i fruktens egen riktning och man kan då ganska lätt plocka bort de beska hinnorna.

Några gånger har vi varit i Turkiet under skördesäsong och då kan man njuta färskpressad granatäpplejuice på trottoaren för några kronor. Det är riktigt fint! Sedan länge är den även vår stadiga julfrukt och jag brukar strö granatäpple över julsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar